Tippjeink

Ha önnek gondot jelent az anyagok beszerzése, válasszon saját csempecsaládjaink közül, mi pedig megoldjuk ön helyett a vásárlást és a helyszínre szállítást is. Ön mindent elintézhet a fotelben ülve. Mi beszerezzük, kiszállítjuk, megépítjük, és még a takarítással sem kell bajlódnia, azt is elintézzük ön helyett.

Kínálatunk:

11 12 134 d gst zzg

konyha,burkolat

Mit, hova, mivel:

Egy lakásfelújítás előtt nem kis gondot jelent a megfelelő anyagok és persze ezen anyagok megfelelő helyre történő kiválasztása. Eddig a csempe a falra a járólap pedig a földre került, és ez természetes volt. A mai trendek azonban már teljesen megváltoztatták ezt a nézetet és sokan tesznek a falra is járólapot. De, hogy ez miért is jó, vagy hogy mi is a különbség egyáltalán ezek között az anyagok között, mit hova és miért? ebben próbálunk most segíteni önöknek.

Alapvető különbség a két burkolatfajta között, hogy a csempe kevésbé strapabíró, illetve terhelhető, mint a járólap.

csempék

Csempe általában olyan felületekre kerül, ahol nem járunk, és ahol a fizikai, illetve a mechanikai terhelés is kisebb. Mostanra azonban már a kerámia csempe is olyan tulajdonságokkal bír, hogy akár, nagy igénybevételnek kitett területen, aljzatburkolatként is használható. Tehát ennek a nagy ellenállóságának köszönhetően csak rajtunk áll, hogy hol szeretnénk felhasználni. A járólapnál azonban minden esetben igaz, hogy ellenállónak kell lennie a nagy terheléssel szemben is.

járólap

A járólapok eleve nagyobb kopásállósággal rendelkeznek, mint a csempék, hiszen a gyártás során is figyelembe veszik, hogy milyen funkciót fognak betölteni, vagyis, hogy járnak majd rajta és különböző bútorok is kerülnek majd rá. A járólapot fagyállósága szempontjából is vizsgálnunk kell, hiszen ez elsődleges szempont egy terasz vagy erkély burkolásánál. A legnagyobb gyártók ma már nagyon nagy választékkal rendelkeznek, mind a csempe, mind a járólap tekintetében, a technológia fejlődésével pedig a felhasználási területek is lényegtelenné váltak. Vagyis: nyugodtan tegyünk járólapot a fürdőszoba falára, és ragasszunk csempét a konyha aljzatára és falára is.

A másik nagy kérdés a megfelelő burkolási anyag, azon belül is a csemperagasztók tulajdonságai és felhasználási területei.

Floor tiles adhesive

Bizony ezzel is jó ha tisztában vagyunk, hiszen ha egy nem megfelelő szakemberre bízzuk a munkát, aki ezt nem veszi figyelembe akkor bizony akár az egész burkolat láthatja a kárát. Tehát mindig válasszunk megfelelő szakembert és megfelelő anyagot, még ha az pár forinttal többe is kerül. Hiszen a burkolat ennél még többet ér!

Az alábbiakban  összefoglaljuk a burkolási anyagok, és főleg a csemperagasztó főbb csoportjait és jellemzőit, hiszen a jó ragasztóanyag megválasztása az első és legfontosabb lépés. Mivel a fő csoportokon belül, mint például flexibilis, fagyáló stb..is vannak még további tulajdonságokkal megáldott fajták, most tényleg csak a főbb fajtákat mutatjuk be.

Padlókiegyenlítő:

A padlókiegyenlítő használata az utóbbi időben szinte elengedhetetlenné vált, főként a vékony ragasztók elterjedése miatt. A vékony ragasztó használata miatt nagyon fontos követelmény lett a felület lehető legegyenletesebbé tétele, ezt a hatást érhetjük el ezek használatával. A szilárd padlókiegyenlítés az utolsó lépés a burkolatok leragasztása előtt.

Csemperagasztók

A velük szemben támasztott fő követelmény a burkolatok szilárd, tartós rögzítése a burkolandó felülethez. Fő csoportosításuk: vékonyágyas: 0-5mm-ig terjedő rétegvastagság, középágyas: 3-15mm-ig terjedő rétegvastagság.

A Magyarországon megszokott csoportosítás szerint a csemperagasztók fajtái:

standardcsemperagasztó1. Beltéri (Standard): Általában csak csempékhez használatos, nem túl nagy tapadási és szilárdsági paraméterekkel rendelkezik, adalék, diszperzió tartalma nincs, a cement tartalom ritkán éri el a 40%-ot. Beltérben, oldalfalra ajánlott.

gres-fagyallo-csempe-ragaszto2. Fagyálló: Csempéhez, padlólaphoz egyaránt alkalmas még fagyálló lapokhoz is. Tapadási és szilárdsági paraméterei normál igénybevételhez megfelelőek. Tartalmazhat minimális mennyiségben kötésjavító adalékanyagokat vagy szálerősítést a jobb tapadás és repedés áthidalás miatt. A cement tartalom meghaladja a 40%-ot. Beltérbe, kültérbe csak akkor alkalmazható, ha nem tesszük ki túl nagy hőingadozásnak, pl.: padlófűtés, nyitott terasz, stb.

flexibilis ragasztó3. Flexibilis: Csempéhez, padlólaphoz egyaránt alkalmas még kőporcelán lapokhoz is. Tapadási és szilárdsági paraméterei magasabb igénybevételhez is megfelelőek. A magasabb diszperzió tartalma miatt alkalmas nagyobb hőingadozások elviselésére, pl.: padlófűtés és terasz, emellett alkalmas még csempét csempére illetve kenhető szigetelésre burkolni. Anyagfelhasználás: Kb. 2,5 Kg/m2

kőburkolat

Burkolási ötletek:

Egy lakásfelújításba mindig nehezen vág bele az ember, hiszen ilyenkor az a kép van előttünk, hogy a lakás romokban hever mindenhol por és kosz van és , hogy soha nem lesz vége ennek az egésznek. Ezt azonban lehet mosolyogva, és örömmel is nézni, hiszen a szemünk előtt válik régi, lelakott lakásunkból egy gyönyörű új otthon, amelyet a család sok évig használni, és szeretni fog, továbbá a lakásunk értékét is nagy mértékben növeljük. Ehhez azonban elengedetlen egy  profi csapat, akik igazán értik a dolgukat és persze tartják a megadott határidőt.Sokszor okoz gondot az ötlethiány és persze az anyagi háttér. Fontos azonban tudnunk, hogy nem kell feltétlen a leg exkluzívabb Olasz burkolat ahhoz, hogy elkészüljön álmaink konyhája, fürdőszobája vagy éppen előszobája.

zuhanykabin burkoláselőszobaburkolatok

Egy valamivel kedvezőbb árfekvésű, de jó minőségű burkolatot is fel lehet dobni pár remek megoldással.

járolapozásszép füdőszobák

Figyelembe kell vennünk azonban a burkolóanyag kiválasztásánál, hogy az adott helyiség mekkora illetve, hogy milyenek  a fényviszonyok.díszburkolat fürdőszobába

panelfürdőszoba

Jó ha már előre tudjuk milyen szanitereket szeretnénk, hiszen itt is az összhang a cél. Ha fényes felületű burkolatot választunk, tudnunk kell, hogy  a színek itt még élénkebbé teszik a felületeket azáltal, hogy visszaverik a fényt.Ha azonban matt felületű burkolatot szeretnénk úgy fontos tudnunk, hogy a matt felület elnyeli a fényt, és ilyenkor az sápadtabbnak, és kevésbé intenzívnek hat.épített zuhanykabin

fürdőszobaburkolásjárólapozás

Reméljük az alábbi képekkel sikerül pár ötletet adnunk, és hamarosan önt is az elégedett ügyfeleink között köszönthetjük.

A megfelelő lakásdesign:1 (25)

Sokan úgy gondolják, hogy modern és dizájnos otthont csak akkor tudunk igazán jól, és szépen kialakítani, ha nagy házunk van, vagy egy nagy terekkel rendelkező lakásunk. Pedig aki így gondolja az téved! Kis akár panellakásokból is igazán csinos kis otthont varázsolhatunk megfelelő ötletekkel és egy mindenre kész profi csapattal. A csapatra nem csak a kivitelezés szempontjából van szükségünk, de ők azok, akik segítségünkre lehetnek a megfelelő színek, fények és stílus megtalálásában is. A megfelelő színek használata igen fontos. A kis terekhez általában a világos színeket ajánlják, hiszen mint tudjuk azok tértágító hatással bírnak, és szintén világos színeket ajánlanak a padlóburkolatok tekintetében is. Mi azonban ezzel nem feltétlenül értünk egyet. Ugyan is ha szeretjük a sötét színeket nem lehet akadály, hogy kicsi a lakásunk.

színkombinációk

Ilyenkor jön szóba a különböző színek kombinálása, vagy a falak egy más anyaggal történő “feltuningolás”. Ez lehet akár tapéta akár falburkoló panel, vagy a manapság oly  divatos kőburkolat.

játék a színekkeltapétabetétfalburkolatok

A lényeg, hogy jól kombináljuk a színeket és nem utolsó sorban jól használjuk a fényeket. Egy két rejtett megvilágítás, vagy egy apró led fény is elég ahhoz, hogy igazán egyedi és meghitt vagy akár extrém hangulatot varázsoljunk otthonunknak.

falburkoló panelokrejtett fények

Az alábbi képeken ezekből a lehetőségekből gyűjtöttünk össze párat, amivel reméljük, hogy sikerült pár ötletet adnunk. Ha pedig minőségi és gyors kivitelezőt keres álmai megvalósításához hívja csapatunkat, és mi lakását igazi otthonná varázsoljuk.

Festés:

Manapság igen nagy és bőséges a kínálat a különböző festékekből, ezért nem könnyű eldönteni, hogy milyet is vásároljunk lakásunk festéséhez. A mészfestékek általában csak újonnan vakolt falfelületekre, vagy azok felújítására használhatók, a latex festékeket pedig főként az erős és karakfestékán színkombinációknál érdemes használni, ám az ezekkel történő munkát inkább bízzuk szakemberre. Ma már szinte hagyományosnak mondható a diszperziós falfesték, amivel a munka is egyszerűbb viszont esetenként igen eltérő tulajdonságúak lehetnek. Általában csak egy dologban azonosak, hogy mindegyik vízzel hígítható, de fedőképességük, színerősségük, kiadósságuk nagyon is eltérő lehet. Ezért fontos, hogy az általános célú és olcsó termékektől ne várjunk sokat. A lakás különböző helységeire is legyünk tekintettel, és vegyük figyelembe a speciális körülményeket is. Ahol például jelentősebb páraképződés van, mint a fürdőszobákban, ott használjunk a nedves környezethez igazított falfestékeket. Ezek többnyire tartalmaznak penészgátló adalékokat is, amelyek megakadályozzák a penész megtelepedését. A bevonat páraáteresztése viszont garantáltan kiváló. A konyhákba is célszerű olyan festéket választani, amelyeken kevésbé tapadnak meg a különféle szennyeződések, és a fokozott páraképződés sem árt a bevonatnak. Ezen kívül még rendkívül sok és egyedi jellemzőkkel, különleges tulajdonságokkal rendelkező falfestékek közül választhatunk.

Számos fajtában eltérő színű pigment gömböcskék vannak, vagy szemcsézett felületet képeznek. Mások adalékként parányi kerámia gömböcskéket tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a szennyeződések, például a nikotin, a por kémiailag kötődjenek a festék felületére, és a nedves helyiségekben páraszabályozóként is funkcionálnak. A kerámia adalék a felületek egyenletes felmelegedését, hő visszasugárzását és a színek tartós élénkségét is biztosítja. Más gyártmányok, különleges adalékanyagaiknak köszönhetően még a kellemetlen szagok ellen is védelmet nyújtanak a semlegesítő hatásukkal. A gyártók szerint elég a mennyezetet befesteni ezzel a festékkel, és légfrissítő, szagelimináló képessége folytán mindig frissen tartja a helyiség levegőjét.
Aki pedig időt, fáradságot és energiát akar megtakarítani, az egyrétegű, nagy fedőképességű falfestéket válasszon. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó falminőség, amit viszont a szakmához nem értő kéz nem igen tud kivitelezni! Ezért inkább hívjunk szakembert. A jól előkészített falon ebből a jó fedőképességű festékből általában valóban elég egy réteg is a teljes fedéshez és még a lecseppenéstől sem kell tartanunk. A sűrű állagú festék természetesen gyárilag színezett változatokban is beszerezhető, és utólag is színezhető. Reméljük sikerült egy kis segítséget nyújtanunk a festékek “világában”,azonban ha nem szeretnénk, hogy meglepetések érjenek minket jobb ha szakemberre bízzuk a dolgot.

A WPC hódító útja.

wpc1wpc

A WPC felhasználási területe egyre szélesebb palettán mozog. Már nem csak kültéri járólapokra korlátozódik, egyre inkább használják lépcsők, korlátok, pergólák kialakítására illetve kerítések építésénél is egyre elterjedtebb.

Ha Ön igazán modern, gondozásmentes és valóban időtálló megoldást keres kerítésének elkészítésére akkor a WPC a legjobb választás. Legyen szó akár zárt ,akár áttört kerítésről, mindkét kivitelezésnél remekül használható.

Customized-size-and-Black-color-privacy-outdoor-WPC-fence-WPC-decking-for-garden-2     j

Lakossági felhasználásnál általában teraszok, napozóteraszok, medencék, stégek, kerti utak, sétányok, kerítések és kapuk kivitelezésénél, burkolásánál használják míg a közületi felhasználás vendéglők, kávézók teraszai, hotelek, panziók, apartmanok külső burkolatainak illetve stégek, kikötők és hajófedélzetek burkolásainak népszerű eleme.

productCentre_img2-1WPC hajó

Ha Ön is ilyen megoldásban gondolkodik hívjon minket és szakembereink ingyenes helyszíni felmérés után elkészítik az Ön által megálmodott kerítést vagy térburkolást.

telefon

Return to Top ▲Return to Top ▲