Építőanyagaink


Weber01

Weber – Saint-Gobain

Magyarország első vakolatgyára több, mint 30 évvel ezelőtt épült Pilisvörösváron az osztrák Terranova leányvállalataként. Az évek során a gyártott termékek palettája kibővült; a vakolatgyártás mellett megindult a különféle műszaki habarcsok például hőszigetelőlap ragasztók, falazóhabarcsok, különféle vakolatok, illetve hidegburkolási termékek, köztük csempe- és burkolólap ragasztók, fugázók, aljzatkiegyenlítők, stb. gyártása is. Ezáltal mind a homlokzatképzés, felújítás, mind pedig a hidegburkolás terén teljes körű megoldásokat tud nyújtani.

1993-ban a Terranova a francia Weber vállalatcsoport tulajdonába került, amely a világ vezető habarcsgyártói közé tartozik.

1996 óta a Weber a szintén francia Saint-Gobain vállalatcsoport tagja.

 

Mapei01

Mapei

1937-ben Milanóban alapított Mapei, mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, szigetelőanyagok és építőipari kemikáliák terén.

A Mapei a ’60-as évektől kezdve nemzetközi terjeszkedési stratégiát követ, azért hogy közelebb kerüljön a helyi igényekhez, és hogy a szállítási költségeket minimálisra csökkentse.
Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 27 országban tevékenykedik, és 67 leányvállalatból és 58 gyártóegységből áll.

A Mapei mindig nagy hangsúlyt fektetett a kutatásra és fejlesztésre.
A MAPEI éves forgalmának 5%-át fordítja kutatás-fejlesztésre minden évben, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban.
A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják és megfelelnek a LEED követelményeknek.

A MAPEI olyan műszaki-kereskedelmi hálózatot és Műszaki Vevőszolgálatot, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatást épített ki, amely páratlan a világon.

.

Dryvit01

Dryvit

A Dryvit hőszigetelő-rendszert Észak-Amerikában hozták létre 1969-ben, mely az évtizedek során méltán vált vezető, külső hőszigetelő megoldássá. Különböző éghajlatok és klímák esetén kínál teljes körű szigetelési eljárásokat, technológiáját világszerte ismerik és használják. Termelőegységei megtalálhatóak Kanadában és Lengyelországban, forgalmazói szinte a világ bármely pontján.

.

Ytong01

Ytong

Az Ytong kifejlesztését az 1920-as években egy energiaválság indokolta. A falazóelem olyan kiváló tulajdonságokkal lett felruházva, hogy rövid idő alatt népszerű világmárkává vált, az akkori energiaszegény környezetben. Az Ytong építőanyag a falazóelemek között egyedüliként érdemelte ki már évekkel ezelőtt a Környezetbarát Termék védjegy használatát. A környezetkímélő, alacsony energiával, minimális hulladékképződéssel járó gyártási technológiával, természetes alapanyagokból előállított építőanyagok alkalmazása, mind a tervező, mind az építtető részéről egy fontos lépés a hosszú távú egészséges, emberi lakókörnyezet megteremtéséhez.

.

Knauf01

Knauf

A Knauf fő szakterülete a szárazépítés, mely mögött ma már a többéves tapasztalat eredményeként a belső kialakítás valamennyi területére rendszert, magas színvonalon gyártott termékeket értünk. A hangsúly a rendszeren van, melyeknek széles elemválasztéka a típus feladattól az egyedi igényekig egyaránt kínál megoldást.

Mi egy családi vállalkozás vagyunk. Családunkhoz tartoznak dolgozóink, vásárlóink és fogyasztóink. Energiánk a földből ered. Ezért számunkra az ökológia és az ökonómia két elválaszthatatlan fogalom. Ezt példázzuk. E-szerint cselekszünk. Számunkra a vevő a középpont; gondolkodásunk, cselekedetünk célja és értelme. Piacot teremtünk. Újításokat tervezünk a holnap igényeinek kielégítésére. Piacvezetők vagyunk, ezért kötelességünk a nyilvánosság és a környezetiránti felelősség. Termékeink kiváló minőségével támogatjuk és alakítjuk az emberek közérzetét. Mi vagyunk dolgozóink összessége. Teljesítőképességünkre és kreativitásunkra építünk.

Jövőnket nyereségünkkel alapozzuk meg. Ennek előfeltételét képezik eredményes és elégedett vásárlóink. Üzemeinket a legmodernebb gyártási technológiák jellemzik. Kialakításuk ésszerű, munkatárs-, pénz- és környezet barát.

Építési rendszereket gyártunk. Ezek megkönnyítik a tervezést és az építést, teljes megoldásokat, minőségi biztonságot nyújtanak.

.

Nikecell01

 

Nikecell – Bachl

2013 első félének végén befejeződött cégcsoportunk és a NIKECELL Kft. összeolvadása. Ezzel egy olyan vállalatot hoztunk létre, amely egyszerre egyesíti magában a hazai EPS-gyártás évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatait és a nemzetközi cégcsoport nyújtotta biztonságot, valamint növekedési potenciált. Bachl Kft. néven létrejött cégünk vezetése racionalizálta tevékenységünket, leépítette a nem gazdaságos tevékenységeket és lendülettel, elhivatottan keresi a válságból kivezető utakat.

A hazai hőszigetelőanyag-piac vezető szereplőjévé előlépett vállalatunk kibővült gyártókapacitásainak köszönhetően hangsúlyosabbá tudta tenni a piaci jelenlétét és egyes szegmensekben, például a poliuretán hőszigetelők terén növelni is tudta értékesítési volumenét. Az építőipar minden szereplőjét sújtó recesszió hatásait azonban nem lehet megkerülni, csupán enyhíteni lehet. Az építkezések remélhetőleg rövidesen bekövetkező felfutásáig a kitörési pontot a minőség javítása és a komplex termékcsomagok kínálata jelentheti.

Return to Top ▲Return to Top ▲